Den 12 maj arrangerade Ifous en nätverksträff för både medlemmar och icke-medlemmar i Jönköpings kommun med omnejd. Fokus under dagen låg på hur lärare och förskollärare aktivt kan implementera forskning och utveckling i sin arbetsvardag samt hur ett engagemang i Ifous kan underlätta det på olika plan.
Träffen inleddes av Göran Isberg, utbildningsdirektör i Jönköpings kommun, som talade om vikten av att vidareutbilda sig i sin roll som lärare och förskollärare. Karin Hermansson, FoU-ansvarig på Ifous, berättade sedan om FoU-arbetet som bedrivs inom Ifous ramar.
Jönköpings kommun är aktiva inom Ifous och under träffen presenterades två av engagemangen. Peter Lindström, förskolechef, Annika Ebefors, biträdande chef förskola, och Stephan Redman, förskolechef presenterade deltagandet i FoU-programmet Små barns lärande och hur det har utvecklat arbetet i förskolan. Läraren Helena Svanängen, Ribbaskolan i Gränna, berättade om utvecklingsartikeln “Stödstrukturer för elevers deltagande i samtal om matematik” som hon har skrivit, samt vikten av att som lärare förkovra sig akademiskt.

Helena Bergmark, projektledare på Ifous, förklarade hur urvalsprocessen för att lyfta fram nya fokusområden för olika FoU-projekt går till och presenterade de områden som är aktuella för tillfället. Träffen avslutades med diskussioner kring de olika deltagarnas behov av utveckling i den egna organisationen samt vilka ämnen de själva skulle vilja lyfta för framtida FoU-projekt.

 

 

Ifous tackar alla deltagare!

 

 

 

Inbjudan och program :

Välkommen till Ifous nätverksträff med fokus FoU i Jönköping!
Tisdagen den 12 maj, kl 14:00-16:30, Idasalen, Bäckadalsgymnasiet, Gröna gatan 20, 553 36 Jönköping

 

Hur kan vi arbeta aktivt med forskning och utveckling i vardagen? På vilket sätt kan det förändra och bidra till förbättrade resultat inom förskola och skola? Kom och delta i Ifous nätverksträff! Under en kostnadsfri halvdag lyfts goda lokala exempel samtidigt som utrymme ges för diskussioner om olika fokusområden att samverka kring i framtiden. Ta även gärna chansen att dela med dig av din organisations erfarenheter.

 

Ifous bygger broar mellan forskning och praktik genom att förmedla relevant forskning och utveckling, driva FoU-program samt stödja era lärare och skolledare som själva vill publicera sina utvecklingsarbeten. Under nätverksträffen får du veta mer, och samtidigt tillfälle att diskutera forskning och utveckling med andra ledare i regionen.

 

Varmt välkommen!

 

Program:
– Registrering och fika
– Ifous hälsar välkomna
– Att arbeta med Ifous i praktiken:
– Vår resa  i FoU-programmet Små barns lärande Peter Lindström, Annika Ebefors, Stephen Redman, Jönköpings kommun
– Att skriva utvecklingsartikel
– Vad händer i Ifous andra FoU-program? Karin Hermansson, Ifous
– Vad händer sen? Ifous kommande FoU-program Helena Bergmark, Ifous
– Hur ser behovet av FoU ut i regionen? (diskussionsövning)
– Sammanfattning och avrundning

 

Praktiska detaljer:
Datum: 12 maj 2015
Tid: 14-16:30
Plats: Idasalen, Bäckadalsgymnasiet, Jönköping
Pris: Kostnadsfritt
Anmälan: via den här länken
OBS! Nätverksträffen är kostnadsfri, ingen faktura kommer att skickas. Dock kräver bokningssystemet en adress, kryssa i samma som företagsuppgifterna.

Frågor?
Kontakta Emma Kreü, medlemsansvarig på 073-5130736/emma.kreu@ifous.se