Intervju med Ifous tidigare vd i tidningen Skolledaren

Marie-Hélène Ahnborg, fram tills nyligen vd för Ifous, intervjuas av tidningen Skolledaren. Hon beskriver hur Ifous arbetar i gränslandet mellan forskning och praktik, och sin syn på den utbildningspolitiska debatten.

För Skolledaren berättar Marie-Hélène Ahnborg bland annat om den nyfikenhet, kunskapstörst och utvecklingsiver som finns hos förskolans personal. Man är så lycklig över för att få arbeta tillsammans med forskare, konstaterar Marie-Hélène Ahnborg som gläds åt att Ifous har kunnat lyfta en yrkeskår på det här sättet.

Ifous idé är att involvera alla nivåer, från lärare till chefer och huvudmän. FoU-program har ofta handlat om inkludering, digitalisering, professionsutveckling och liknande övergripande frågor. Nu är det dags att gå in i klassrummen, in i den konkreta undervisningssituationen, säger Marie-Hélène Ahnborg till Skolledaren.

Marie-Hélène Ahnborg slutade som vd tidigare i sommar, efter en lång karriär inom skolvärlden och flera år på Ifous. Ny vd sedan 1 september är Karin Hermansson som också har lång erfarenhet inom Ifous.

Länk till artikeln:

https://www.skolledarna.se/Skolledaren/Artikelarkiv/2022/utveckling-genom-forskning/