14 september 2017 i Umeå

 

Välkommen till en dag om fjärrundervisningens framtid i den svenska grundskolan! Här får du ta del av lärares och skolledares erfarenheter av fjärrundervisning och diskutera organisatoriska förutsättningar för att utveckla digitala lösningar på de behov som finns i skolan. Medverkar gör bland andra Eva Durhan, Skolverket, som utrett frågor om fjärrundervisning i grund- och gymnasieskola och som presenterade sitt slutbetänkande den 30 maj, och Peyman Vahedi, rektor för Ådalsskolan i Kramfors, som tidigt utmanade regelverket kring fjärrundervisning och nu utvecklat en digital plattform.

Dagen riktar sig dels till projektets deltagare och dels till alla intresserade lärare, skolledare, skolchefer och utvecklare hos skolhuvudmän eller i organisationer och myndigheter med intresse av fjärrundervisning.

 

Hålltider
Torsdag 14 september 2017, kl 9.00 – 16.30

Det första passet under dagen, mellan 9:00 och 10:30, är enbart öppet för dig som deltar i projektet, för att du ska få chans att diskutera och reflektera kring dina erfarenheter tillsammans med andra deltagare och med projektets forskare.

Från kl 10:30 och hela resten av dagen välkomnar vi alla intresserade med ett välmatat program.

Plats
Umeå Folkets hus, Skolgatan 59, Umeå.

Pris
Boka-tidigt-pris
: 1495 kr ex moms, gäller t.o.m. 13 augusti
Ordinarie pris: 1895 kr ex moms, gäller fr.o.m. 14 augusti
I priset ingår förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika samt dokumentation.

Anmälan
Anmälan görs här.

Fullständigt program och praktiska detaljer hittar du här.

 

Veta mer?

Detta är det fjärde och sista seminariet inom ramen för projektet Fjärrundervisning – bättre utsikter för fler elever, där Umeå universitet, RISE Interactive och Ifous utforskar och utvecklar fjärrundervisning tillsammans med åtta skolhuvudmän runtom i landet. Arrangemanget genomförs i samarbete med SKL.

Mer information om projektet och tidigare workshops finns här.