Välkomna på ett Edtest Talks med fokus AI i undervisningen och hur du som lärare kan förbereda dig. Vi lyssnar till läraren Anders Enström och forskaren Jalal Nouri om hur lärarens roll påverkas och utvecklas och samtalar med spännande gäster utifrån olika perspektiv: verksamhet, forskning, edtechföretag. Vad säger forskningen? Hur behöver retorik och inställning till AI förändras? Vilka kompetenser behöver du som lärare framåt för att kunna värdera och välja lärresurser? Hur använder företag som Lexplore och Dugga AI i sina tjänster? 

Gäster bland annat: Jalal Nouri, professor Stockholms universitet och grundare av EdAider, Anna Strandell, rektor Kumla skola i Tyresö kommun. 

 

Observera att tillfället är kostnadsfritt och enbart är öppet för medlemmar i Ifous och Swedish Edtech Industry. 

 

Ett mer detaljerat program  presenteras inom kort. 

Dag: 14 juni
Tid: 15:00-16:30
Plats: Via Zoom
Anmälan: Via den här länken

Anmälan stänger 13/6 kl 15:00.

Gäster

Jalal Nouri är professor i teknikstött lärande med ett särskilt fokus på AI för utbildning och datadriven skolförbättring. Han är också grundare av EdAider som levererar en AI-baserad lärplattform och en app som hjälper skolor att förbättra elevers välmående på ett datadrivet sätt.

 

 

Anna Strandell, skolledare sedan 10 år, numera på Kumla skola i Tyresö kommun. Erfarenhet från både Huddinge kommun och Salems kommun.  Anna har erfarenhet av skolans digitaliseringsarbete bland annat genom ett nära samarbete med Apple samt som processledare för Ifous forsknings och utvecklingsprogram Datadriven skolförbättring.

 

 


Anders Enström arbetar på Lärande Grundskola Skapa som MA/NO/TK- lärare. Anders vann Guldäpplet 2022. Anders föreläser i Sverige och i Norden om kreativitet och innovation i klassrummet.

 

 

 

Peter Wilcke är VD på Dugga sedan 2021 och engagerad i bolagets styrelse under flera år. Bakgrund som Verksamhetschef på NTI-skolan och AcadeMedia Edtech. Bred kunskap inom distansundervisning och Edtech.

 

 

 

Erik Alsmyr är CTO på det svenska produktbolaget Lexplore som med hjälp av eye tracking och artificiell intelligens bidrar till att göra världen till en bättre plats, en läsare i taget. Erik har under 20 år arbetat med att bygga digitala produkter och leda produktutvecklingsorganisationer inom allt ifrån life science, till ad-tech och nu på Lexplore inom ed-tech. De senaste 15 åren med den gemensamma nämnaren att bygga mjukvarutjänster för B2B och med en prenumerationsmodell.